infobox
infobox

Wie Wij ZijnBob Kiewitt (4 maart 1964)

Op heel jonge leeftijd speelde Bob piano. De lessen van plaatselijke pianoleraren maakte dat hij op een gegeven moment het Für Elise van Beethoven kon spelen. En toen was het wel mooi geweest. Als tiener ging hij liever naar de fanfare, want een toeter dat was stoer! Zo kwam hij ‘op de trombone’ bij Niedorps Fanfare. Door een radio-uitzending met muziek van Spike Jones and his City Slickers en een live optreden van de Dutch Swing College Band in zijn geboortedorp Nieuwe Niedorp raakte hij helemaal verslingerd aan de jazz en vooral ook de dixielandmuziek. De fanfare maakte plaats voor Big Band 4 O' Clock Jump waar het echte swingwerk werd gespeeld. In Enkhuizen (midden jaren ’80) kwam hij in contact met de dixieland. Speelde in de Dixie Shoes, Lake Side City Walkers en later de Tin Pan Alley Jazzband. Op de vele jazzfestivals in die jaren heeft hij met deze orkesten opgetreden. Het was 1998 dat Bob de overstap maakte naar Bill Sousa's Jazzband. Toen ter tijd een orkest met veel optredens in het bedrijfsfeestencircuit en op festivals. Samen met Keesjan heeft hij in 2005 McDixie Swing Company opgericht. Zijn motto: Dixieland is lekker, iedereen lust Dixieland!

 

Keesjan Hoogeboom (26 april 1983)

Keesjan komt uit een muzikale familie, hij begon op achtjarige leeftijd met trompet spelen aan de muziekschool in zijn woonplaats Noord-Scharwoude en speelde al snel bij de plaatselijke muziekvereniging. Vanaf zijn twaalfde kreeg hij door het luisteren naar de muziek van Louis Armstrong, Dutch Swing College Band en Duke Ellington interesse in de jazz- en dixielandmuziek en was regelmatig te vinden op allerlei festivals. Hij speelde dan graag een paar stukjes mee. In die periode kwam hij in aanraking met de ODE Jazzband, Tin Pan Alley Jazzband en andere orkesten uit de regio. In februari 2005 richtte hij samen met trombonist Bob Kiewitt de Stichting McDixie Swing Company op. Naast het eigen orkest  McDixie Swing Company speelde hij ook geruime tijd in de  Revival Jassband, de Jive formatie Swinghouse en deed als freelancer een concerttour met meester pianist Mr. Boogie Woogie Eric-Jan Overbeek. Medio 2010 werd Keesjan gevraagd de opvolger te worden van Bert de Kort als trompettist in de wereldberoemde Dutch Swing College Band en speelt nu met deze band concerten over de hele wereld.

ACTIE!

Braderiedag, Trouwdag, Vlaggetjesdag, Marktdag, Verjaardag, Feestdag of Haringparty? Wij zorgen voor extra reuring en gezelligheid!

 

FOTO

McDixie Swing Company | Dorpsstraat 488 | 1722 EL Zuid-Scharwoude | info@dixielandorkest.com |